Danske Lions hjælper Ukraine

Danske Lions hjælper ukrainere gennem polske Lions

Danske lions klubbers Katastrofehjælp har netop doneret 375.000 kr. til at hjælpe flygtninge fra Ukraine.

Pengene er givet til 50 polske lionsklubber, der netop nu udfører et kæmpe arbejde for at hjælpe de mange ukrainere, der kommer over grænsen til Polen netop nu (indtil i dag over 1 mio.). Polen er det naboland til Ukraine, som vil modtage flest flygtninge, hvorfor Lions i Polen er i gang med et større hjælpearbejde.

En af vores kontakter til polske Lions er Maria Czerniecka, der er en af lederne i det polske distrikt i det nord/vestlige Polen og er en af koordinatorerne i arbejdet. Bare i hendes område arbejder 4 lionsklubber med at hjælpe ukrainske flygtninge, som allerede er nået op til dette område i relativt stort antal.

Længere ned mod Warszawa og videre ned til den ukrainske grænse arbejder 45 polske lionsklubber med samme opgave.

Også hjælp til internt fordrevne i Ukraine

Ved grænsen mellem Polen og Ukraine arbejder disse klubber sammen med Røde Kors. Dermed kan de få medicin og alle mulige andre fornødenheder over til Ukraine, således at vi ikke kun hjælper flygtninge uden for Ukraine, men også de internt fordrevne.

Mere hjælp for pengene

Polen er ikke i en akut mangelsituation, så man kan stort set købe alt, hvad der er brug for i Polen, og ofte til langt billigere priser end i Danmark, bl.a. er medicin 2-3 gange billigere i Polen.

Lions viser sin stærke side

”Netop den her måde at hjælpe på illustrerer, hvorfor Lions endnu engang optræder som en stærk hjælpeorganisation på verdensplan,” siger Frank Stjerne, formand for Danske lions klubbers Katastrofehjælp.