Brilleindsamling

Lions Club Kolt-Hasselager indsamler briller ved kommune- og regionsvalget og Julebanko .

Ved kommune- og regionsvalget 16. november og klubbens bankospil 21. november kunne man aflevere sine aflagte briller til Lions.

Der blev afleveret i alt 209 par briller, som nu er sendt til kontrol og opmåling før de sendes videre og hjælpe synshæmmede i Afrika.

Mange tak for brillerne som nu får et nyt liv i Afrika

Brillerne sendes til opmåling hos en produktionsskole, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastposer. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke og sendes til Afrika. På modtagerstederne sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions-folk for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Ved valget i 2021 indsamlede Lions ca. 50.000 par brugte briller, som nu får nyt liv i Afrika.

Syn er et af Lions fokusområder.

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. I for dette område har Lions løbende syns-projekter i gang. Lions Danmark var blandt andet med i udviklingen af den elektroniske hvide blindestok i samarbejde med Dansk Blindesamfund, ligesom uddannelse af førerhunde og etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verdens lande.